Kabaczkowa babka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kabaczkowa babka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

2 szklanki

1.5 łyżeczki

1.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiej z sodą, dodaj jajka, olej i cukier.

Krok 2

Wsyp kabaczek i zmiksuj. Dodaj goździki i wymieszaj.

Krok 3

Ciasto przełóż do formy i piecz przez 35 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kabaczkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kabaczkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kabaczkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kabaczkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kabaczkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kabaczkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kabaczkowa babka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kabaczkowa babka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej