Jabłka w korzennym karmelu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jabłka w korzennym karmelu

Autor: Magdalena Tomaszek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyć, nabić na patyczki szaszłykowe.

Krok 2

Cukier wymieszać z przyprawą korzenną i rozpuścić w garnku z grubym dnem

Krok 3

Jabłka moczyć w gorącym karmelu, a następnie w misce z zimną wodą. Jeśli chcemy mieć grubszą warstwę karmelu- możemy moczyć podwójnie. Całość zostawiamy do ostygnięcia.

Krok 4

Zjadamy zlizując karmel, jeśli mamy mocne zęby możemy je gryźć razem z karmelem lub po prostu rozbić łyżką jak jajko :)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jabłka w korzennym karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jabłka w korzennym karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jabłka w korzennym karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jabłka w korzennym karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jabłka w korzennym karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jabłka w korzennym karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jabłka w korzennym karmelu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jabłka w korzennym karmelu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej