Francuskie tosty z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Francuskie tosty z truskawkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null szczypt

2 sztuki

null szczypt

50 gramów

200 mililitrów

2 łyżeczki

50 gramów

1 kilogram

3 sztuki

2 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Truskawki oczyść, umyj i osusz, rozkrój w ćwiartki i wymieszaj posiekanymi listkami mięty i cukrem kandyzowanym.

Krok 2

Dopraw do smaku sokiem z limonki i pieprzem, odstaw na 2 godziny do lodówki.

Krok 3

Mleko odgrzej i rozpuść w nim cukier wanilinowy i masło, nie gotuj.

Krok 4

Chałkę pokrój na kromki i maczaj w ciepłym mleku, obtocz w roztrzepanym jajku i smaż na rozgrzanym grillu przez kilka minut z każdej strony, do momentu gdy tosty nabiorą złocistego koloru.

Krok 5

Podawaj razem z truskawkową sałatką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuskie tosty z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
27 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej