
Składniki
0.5 szklanki
1 szklanka
3 sztuki
1 szczypta
2 szklanki
80 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wodę z masłem zagotuj. Dodaj sól i mąkę i wymieszaj energicznie na gładką masę drewnianą łyżką. Ostudź.
Krok 2
Dodaj roztrzepane jajka i wyrób na jednolite ciasto.
Krok 3
Napełnij szpryce do dekorowania ciastem i wyciśnij na rozgrzany olej dowolne kształty.
Krok 4
Usmaż na złoty kolor. Wyjmij na papierowe ręczniki, aby osuszyć z oleju. Podaj posypane cukrem pudrem lub np. z sosem czekoladowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej