Flan karmelowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Flan karmelowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.25 szklanki

1.25 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko zwykłe podgrzej z laską wanilii, po zagotowaniu trzymaj na gazie jeszcze przez kilka minut i mieszaj, uważając by nie wykipiało.

Krok 2

Jajko i żółtko ubij z cukrem na puszystą masę. Wymieszaj z mlekiem skondensowanym.

Krok 3

Przestudzone mleko wlej do masy jajecznej i dobrze wymieszaj.

Krok 4

Przełóż masę do foremki i zapiekaj w kąpieli wodnej.

Krok 5

Przełóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 45 minut.

Krok 6

Cukier na karmel rozpuść w rondelku i polej deser.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Flan karmelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Flan karmelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Flan karmelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Flan karmelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Flan karmelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Flan karmelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Flan karmelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Flan karmelowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kapuśniak z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej