Kataloński sos Aioli przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kataloński sos Aioli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 sztuka

100 mililitrów

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kromkę chleba okrój ze skórek i namocz w mleku, odciśnij, przełóż do głębokiej miski.

Krok 2

Dodaj żółtko, drobniutko posiekany czosnek i zmiksuj.

Krok 3

Stopniowo dodawaj olej, cały czas miksując, tak aby powstały sos miał konsystencję podobną do majonezu

Krok 4

Dopraw do smaku przyprawami i wyciśniętym z połówki cytryny sokiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kataloński sos Aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kataloński sos Aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kataloński sos Aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kataloński sos Aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kataloński sos Aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kataloński sos Aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kataloński sos Aioli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kataloński sos Aioli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej