Smaczny dorsz na sposób hiszpański przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczny dorsz na sposób hiszpański

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

4 sztuki

null

400 gramów

null

null

null

800 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj i osusz.

Krok 2

Cebulkę obierz, posiekaj drobniutko i podsmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj obrane, pokrojone w plastry ziemniaki i obrane ze skórek, pocięte w kostkę pomidory.

Krok 3

Filety podziel na mniejsze kawałki i dodaj do warzyw, podlej odrobiną wody i duś na małym ogniu, do momentu kiedy wszystkie składniki będą miękkie.

Krok 4

Dorsza w sosie udekoruj posiekaną natką pietruszki i podawaj na stół.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczny dorsz na sposób hiszpański - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej