Wykwintny schabowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wykwintny schabowy

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

5

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

35 dekagramów

1 sztuka

3 łyżki

1 sztuka

4 plastry

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki kroimy w cząstki. Cebulę siekamy.

Krok 2

Obrany ze skórki pomidor kroimy w kostkę.

Krok 3

Na patelni rozgrzewamy masło, szklimy cebulę, dodajemy pieczarki i dusimy przez chwilę. Dodajemy pomidor, doprawimy solą, pieprzem, przyprawą w mini kostce Knorr i oregano. Dusimy przez 10 minut.

Krok 4

Mięso pokrojone na 4 kotlety lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem.

Krok 5

Żaroodporne naczynie natłuszczamy. Układamy w nim kotlety. Na wierzchu każdego kładziemy porcję pieczarek.

Krok 6

Pieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku, aż mięso się zrumieni. Przed końcem pieczenia kładziemy na wierzch plaster żółtego sera.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wykwintny schabowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej