Sałatka wiosenna z oliwkami i koperkiem - przepis | Przepisy.pl pixel

Sałatka wiosenna z śliwką

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

7 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki , układamy na półmisku. Ogórka zielonego kroimy w plasterki układamy na sałącie. Oliwki czarne kroimy na pół dodajemy do sałatki. Dodajemy grubo pokrojony koperek.

Krok 2

Pomidora kroimy w ćwiarteczki. Śliwke myjemy kroimy w kostkę dodajemy do sałatki .

Krok 3

Robimy sos sałatkowy koperkowo-ziołowy . Dodajemy do sałatki . Ozdabimay musztarda francuską .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka wiosenna z śliwką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej