Sałata lodowa z szynką, granatem i suszonymi kwiatami
łatwe
14 osób zapisało

Składniki
0.33 sztuki
3 łyżki
1.5 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżeczki
0.5 sztuki
150 gramów
5 szczypt
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos przygotuj według przepisu na opakowaniu dodając 1/2 łyżeczki syropu z octu balsamicznego, odstaw
Krok 2
Sałatę porwij na mniejsze kawałki, wymieszaj z sosem i wyłóż porcje na talerze. Obłóż ją kawałeczkami szynki i posyp pestkami granatu oraz listkami koperku.
Krok 3
Całość oprósz mieszanką suszonych kwiatów i udekoruj kropelkami syropu z octu balsamicznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej