Zapiekanka z porami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z porami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

3 sztuki

1 szczypta

6 łyżek

1 szczypta

0.5 kilograma

0.5 kilograma

0.5 sztuki

3 łyżki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie, a mięso podsmaż na oleju, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Marchewki zetrzyj na tarce o grubych oczkach, pory pokrój w krążki, kapustę poszatkuj.

Krok 3

Wszystkie składniki wymieszaj i włóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z majonezem. Zalej zapiekankę i piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z porami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej