
Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
10 gramów
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
20 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużej misce przygotuj sos, łącząc ze sobą sos Knorr, oliwę, ketchup, majonez i sok pomarańczowy.

Krok 2
Rozmroź groszek. Czerwoną cebulę i paprykę pokrój w kostkę, pomidory przekrój na pół, pomarańcze obierz i pokrój, a miętę posiekaj. Wszystkie składniki dołóż do miski z sosem. Dodaj groszek oraz pestki słonecznika. Całość wymieszaj i posyp grzankami.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z groszkiem i pomarańczą
Masz ochotę na wytrawną przekąskę z owocową nutą? Przyrządź sałatkę z groszku i pomarańczy. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu, idealna na przyjęcie w gronie znajomych. Znajdziesz w niej mnóstwo różnych smaków, kolorów i składników, które połączone razem stanowią ciekawą przekąskę. Od czego zacząć przygotowania? Tym razem od sosu, by wszystkie dodatki potrzebne do jego przyrządzenia zdążyły się połączyć i nabrać wyrazistego smaku. Bardzo pikantny ketchup, gęsty majonez, oliwę, przyprawy oraz sok pomarańczowy dokładnie wymieszaj i odłóż na chwilę. W tym czasie przygotuj pozostałe składniki: słodki zielony groszek, łagodną czerwoną cebulę, chrupiącą paprykę, soczyste pomidory oraz pomarańcze (te ostatnie najlepiej pozbawić wcześniej błonek). Przełóż wszystko do miski z sosem i wymieszaj. Dodaj także pestki słonecznika (możesz je wcześniej uprażyć), miętę oraz grzanki. Gotową sałatkę podawaj ozdobioną cienkimi plastrami pomarańczy ze skórką lub świeżą miętą. Mamy nadzieję, że przygotowywanie posiłków z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.