
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
6 łyżek
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki gotujemy i studzimy. Kroimy w małą kosteczkę.
Krok 2
Filety śledziowe, cebulę i ogórki drobno kroimy.
Krok 3
Marchewkę groszkiem odsączamy.
Krok 4
Mieszamy warzywa z majonezem, pokruszoną kostką Knorr i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka śledziowa
Jesteś głodny i szukasz prostego sposobu na przygotowanie lunchu? Spróbuj sałatki śledziowej według tego przepisu. To potrawa, która zadowoli ludzi zapracowanych, ceniących swój czas. Proponowany przepis zawiera składniki, dzięki którym – w dosłownie kilku krokach – przyrządzisz smaczne danie. Sałatka nadaje się na każdą okazję – jako codzienna przekąska lub potrawa serwowana na oficjalnych przyjęciach. Śledzie połączone z ziemniakami, cebulą i marchewką tworzą prostą kompozycję, która na pewno przypadnie Ci do gustu. Dodatek pietruszki sprawia, że całość smakuje jeszcze lepiej. Jeśli nie lubisz groszku, zamiast niego dodaj kukurydzę. Przed pokrojeniem śledzi, przez dwie godziny mocz je w mleku – dzięki temu będą mniej słone. Jeśli nie lubisz twardej, chrupiącej cebuli - posól ją i odstaw na dziesięć minut, by zmiękła. Sałatkę możesz przechowywać w lodówce – na drugi dzień będzie równie dobra do zjedzenia. Lubisz śledzie i masz chwilę wolnego czasu? Jeśli zainspirował Cię ten przepis i nadal jesteś głodny – nie czekaj, do dzieła!