
Składniki
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
250 gramów
100 gramów
100 gramów
150 mililitrów
50 mililitrów
0.5 pęczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Razem z dzieckiem pokrój szynkę, brzoskwinię i ogórka w kostkę. Dzieci mogą kroić warzywa plastikowymi sztućcami.
Krok 2
Sałatę porwij na mniejsze kawałki - dzieci z przyjemnością zrobią to za Ciebie.
Krok 3
Pomidorki i winogrona przekrój na pół. Zadaniem dla dzieci będzie wyciagnięcie pestek z winogron.
Krok 4
Z majonezu, jogurtu i sosu sałatkowego Knorr przygotuj dressing.
Krok 5
Przekładaj sałatkę w dużym szklanym naczyniu warstwami np. szynka, brzoskwinia, ogórek, winogrona, tak aby powstała tęcza.
Krok 6
Na końcu polej sałatkę dresingiem i udekoruj wąsami ze szczypiorku oraz plastrami rzodkiewki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej