Sałatka warzywna z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka warzywna z tuńczykiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
525 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

349 osób wydrukowało

Pobierz pdf

403 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

10 gramów

4 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój pomidora w kostkę, ogórka w cienkie plastry. Odcedź fasolę oraz kukurydzę, marchew zetrzyj na tarce.

Krok 2

Umyj i porwij na kawałki sałatę, wymieszaj ją z warzywami.

Krok 3

Pokrój ser i wędlinę w kostkę. Odcedź tuńczyka, jajka pokrój w ćwiartki.

Krok 4

Zrób z oliwy i jogurtu sos, następnie wkrusz Przyprawę w mini kostkach Pietruszka Knorr.

Krok 5

Polej sałatkę gotowym sosem i wymieszaj. Na wierzchu ułóż tuńczyka, szynkę, ser i jajka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka warzywna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka hawajska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka warzywna z tuńczykiemSałatka warzywna z tuńczykiem

Tuńczyk to jedna z najbardziej popularnych ryb na świecie, a szczególną uznanie znalazła w kuchni basenu Morza Śródziemnego. Przenieś się kulinarnie w rejony gorącej Grecji lub słonecznej Italii, przygotowując w domu sałatkę warzywną z tuńczykiem. Aby ją przyrządzić potrzebujesz jedynie pół godziny, ale jej smak oraz różnobarwny wygląd wynagrodzi ci wszelki trud. W tej sałatce każdy znajdzie coś, za czym przepada – tuńczyk, ugotowane jajka, ser żółty, szynka czy warzywa, takie jak fasola, marchew i pomidor. Bogactwo smaku wzmocnisz dzięki przyprawie w mini kostkach pietruszka Knorr. Nie bój się podać ją z grzankami czosnkowymi. Potrawa może być podana jako przystawka do obiadu lub samodzielny podwieczorek lub kolacja. Takim daniem możesz uraczyć szczególnie gości pochodzących z krajów basenu Śródziemnego – będą ci wdzięczni, że kulinarnie pozwoliłaś im wrócić do rodzinnego domu i rozsmakować się daniem z własnego kraju. Sałatka warzywna z tuńczykiem to świetny pomysł także na wszelkiego rodzaju imprezy w gronie znajomych.