Sałatka z szynką i bobem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z szynką i bobem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

3 łyżki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bób w przypadku mrożonego rozmrozić, sparzyć i obrać ze skórek. szynkę pokrój w paski.

Krok 2

Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oliwie. Do cebuli dodać szynkę i lekko przyrumienić.

Krok 3

Dodać bób i wino. Gotować, aż wino odparuje.

Krok 4

Doprawić do smaku skruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i podawaj.

MartaS

Dobra rada:

Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z szynką i bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z szynką i bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z szynką i bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z szynką i bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z szynką i bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z szynką i bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z szynką i bobem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z szynką i bobem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej