
Składniki
0.5 kilograma
1 opakowanie
3 sztuki
4 łyżki
1 garść
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie wyszoruj szczoteczką, umyj i włóż do osolonego wrzątku. Gotuj około 10 minut. Wyjmij i odstaw do przestygnięcia.

Krok 2
Ząbki czosnku obierz i pokrój w plastry.

Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z 2 łyżkami gorącej wody i połącz z majonezem.

Krok 4
Na kawałkach folii aluminiowej układaj ziemniaki. Na każdą porcję wyłóż kilka plasterków czosnku, pół łyżeczki masła i zioła. Oprósz szczyptą grubej soli morskiej. Folię dokładnie zawiń. Piecz na rozgrzanym grillu. Podawaj z sosem czosnkowym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Młode ziemniaki zapiekane
Pieczone młode ziemniaki to niezwykle proste w przygotowaniu danie dla całej rodziny, które możesz podawać na rozmaite sposoby. Gdy zaserwujesz je posypane koperkiem w towarzystwie sadzonego jajaka, zsiadłego mleka lub kefiru, z powodzeniem wystarczą za cały posiłek. Pieczone ziemniaki doskonale sprawdzą się także jako dodatek do dania głównego na bazie ulubionego pieczonego mięsa lub ryby a pokrojone – jako uzupełnienie sałatki z majonezem. Młode ziemniaczki świetnie smakują także pod postacią znanego w Wielkopolsce dania, jakim jest gzik, czyli ziemniak z twarogiem i śmietaną oraz rzodkiewką i szczypiorkiem. Gdy po obiedzie zostanie ci kilka młodych ziemniaków, możesz pokroić je w plastry i zapiec w naczyniu żaroodpornym z warzywami, np. cebulą, cukinią i papryką, posypane żółtym serem lub mozzarellą. W ten sposób otrzymasz pyszną ziemniaczaną zapiekankę.