Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
261 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

141 osób wydrukowało

Pobierz pdf

299 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce połącz sos sałatkowy Knorr z Majonezem Babuni Hellmann's, śmietaną, musztardą i chrzanem. Pozostaw dressing w lodówce na godzinę.

Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - Krok 1

Krok 2

Kiełbaski ponacinaj w kratkę.

Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - Krok 2

Krok 3

Grilluj kiełbaski przez 10 minut, obracając je kilkakrotnie.

Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - Krok 3

Krok 4

Podawaj kiełbaski z chrzanowo-musztardowym sosem i pieczywem podgrzanym na grillu.

Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - Krok 4
7

Opinie o przepisie

  • Paulina Suchanecka

    Paulina Suchanecka , 22.06.2021

    TAK! Pycha!! Mam też taką propozycję małą, że można zrobić tak z kiełbasą białą!!!! Sos chrzanowy idealnie się wkomponuje, zawsze smakuje i zaskakuje!!!! :D :D :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Uliasz

    Beata Uliasz , 22.06.2021

    TAK. Do kiełbaski z grilla super duet mam, który każdemu polecam. Zamiast pieczywa - barwną, acz prostą w wykonaniu focaccię serwuję, która przy tym wybornie smakuje. Trochę mąki, drożdży , kolorowych warzyw oraz oliwy i przy okazji powstaje niepowtarzalny obraz na cieście – kulinarne dziwy. Nawet niejadka nie trzeba zachęcać do jedzenia, gdy on sam, swymi dłońmi, ciasto w „obraz natury” zmienia. Kiełbaska w takim duecie jest wszak najlepsza na świecie. Rozkosz kubków smakowych jest tu w dawkach MAXymalnych, czujemy się niczym na włoskich wakacjach, tyle, że zdalnych…

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iza Pałasz

    Iza Pałasz , 12.06.2021

    TAK. Musztardę, chrzan, jogurt naturalny, sok z cytryny wymieszam i na godzinę do lodówki odstawię - tym daniem domownikom radość sprawię! W kratkę kiełbasę ponacinam, a następnie ją zgilluję - ja miłość do eksperymentowania w kuchni czuję! Z sosem chrzanowo-musztardowym kiełbasę będę podawała i kulinarnym dziełem się zachwycała! SMACZNEGO! 

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Irena Wartak

    Irena Wartak , 16.07.2016

    super szybkie danie na grillu. Ta potrawa często gości na stole. Sos chrzanowy super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosław Elwira Przepióra

    Mirosław Elwira Przepióra , 16.07.2016

    W ramach odchudzania pychota , czasami można zgrzeszyć

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Skórzak

    Anna Skórzak , 16.07.2016

    mi bardzo tylko ostatnio z moim żołądkiem nie mogę się dogadać

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska , 16.07.2016

    KIEŁBASA NA GRILU , PASUJE SIĘ ZE SMAKI MUSZTARDA I KETHUP PIKATNY

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowymKiełbasa z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym

Popularne w letnich miesiącach danie, jakim jest kiełbasa z grilla, łatwo urozmaicisz przez przygotowanie odpowiedniego sosu. Aby poszczególne smaki znajdujących się w nim składników dobrze się przeniknęły, trzeba pozostawić gotowy sos w lodówce na około godzinę. Zacznij więc przyrządzanie dania właśnie od niego, aby podać znakomitą kiełbasę z grilla z sosem chrzanowo-musztardowym. Spróbujesz?

Dla kogo?

Polecamy to danie wszystkim fanom wyrazistych smaków. Sos musztardowy do kiełbasy jest specjałem o doskonałym aromacie, który idealnie komponuje się z kawałkami pysznego mięsa. Nie wierzysz? Przygotuj przepis na sos chrzanowy do grilla, a zmienisz zdanie. 

Na jaką okazję?

Letnie barbecue w gronie bliskich to idealna okazja na zaserwowanie smakołyku, jakim jest kiełbasa w sosie musztardowym! Gotowe danie podawaj z przygotowanymi na grillu grzankami, a zachwycisz wszystkich gości! 

Czy wiesz, że?

Przed przyrządzeniem posiłku warto zastanowić się nad wyborem odpowiedniego rodzaju kiełbasy. Najlepiej sprawdzą się te w naturalnej osłonce, zarówno wieprzowe, jak i z dodatkiem cielęciny. Kiełbaski ponacinaj w kratkę, dzięki czemu dobrze upieką się w środku, a nadmiar tłuszczu wytopi się z nich.

Dla urozmaicenia:

Sos do kiełbasy z grilla przygotuj na bazie pochodzącej z kuchni francuskiej musztardy dijon. Ma wyrazisty ostro-słony smak i gładką konsystencję, dzięki której łatwo łączy się z innymi składnikami. Dobrze złagodzi ją dodatek śmietany oraz delikatnego majonezu. Dodaj także czosnkową przyprawę do sosów.