Świderki w paprykowo-grzybowym sosie z kiełbasą
łatwe
646 osób zapisało

Składniki
200 gramów
1 opakowanie
600 mililitrów
200 gramów
2 sztuki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
15 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W dużym rondlu lub garnku na rozgrzanym oleju zeszklij posiekaną cebulę z czosnkiem.

Krok 2
Dodaj drobno posiekaną papryczkę chili, słodką papryką w proszku i pokrojoną w półplasterki kiełbasę.

Krok 3
Pieczarki pokrój w ćwiartki, a paprykę w duże kawałki i dodaj do pozostałych składników.

Krok 4
Wlej 600 ml wody i wsyp Naturalnie smaczne Knorr. Wszystko dokładnie wymieszaj.

Krok 5
Dodaj suchy makaron i zagotuj całą potrawę. Następnie zmniejsz ogień, przykryj rondel i duś około 15 minut. Makaron świderki z paprykowo-grzybowym sosie będzie świetnie smakował, jeśli dodasz jeszcze starty wędzony ser.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Gulasz Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej