
Składniki
1 opakowanie
3 sztuki
1 litr
0.5 litra
3 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj Barszcz czerwony ekspresowy Knorr według przepisu na opakowaniu i odstaw go do wystudzenia.

Krok 2
Oczyść ogórki oraz rzodkiewki, umyj i zetrzyj na tarce. Następnie dodaj do barszczu.

Krok 3
Dodaj również czosnek, jogurt, kefir, szczypiorek oraz koperek. Całość wymieszaj i odstaw do schłodzenia.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Chłodnik z rzodkiewki
Chłodnik z rzodkiewki
Na dworze temperatura jest bardzo wysoka, a ty czujesz, że wewnętrznie się topisz? Mamy na to sposób! Proponujemy chłodnik z ogórków i rzodkiewki, który doskonale schłodzi cię w czasie upałów. Sprawdź nasz przepis i przygotuj pyszny chłodnik!
Dla kogo?
Chłodnik z rzodkiewką i ogórkiem to doskonała propozycja dla wszystkich osób, które są zmęczone upałem. Świetny smak letnich warzyw przyniesie wyczekane ochłodzenie i pozwoli odprężyć się w czasie gorącego letniego dnia. To także obowiązkowa zupa dla wielbicieli innych chłodników, np. litewskiego.
Na jaką okazję?
Przepis na chłodnik z rzodkiewki i ogórka to świetny wybór, gdy nie masz ani czasu, ani ochoty na długie stanie przy garnkach. Chłodnik z rzodkiewki robi się ekspresowo, dlatego możesz przygotować go wieczorem po pracy, aby na następny dzień smakował jeszcze lepiej.
Czy wiesz, że?
Jogurt naturalny z powodzeniem możesz zastąpić maślanką lub kwaśną śmietaną. A jeśli w swoim jadłospisie nie uwzględniasz nabiału – użyj napoju roślinnego, np. kokosowego. Nada on chłodnikowi z rzodkiewki delikatniejszego i nieco orientalnego smaku.
Dla urozmaicenia:
Chłodnik z rzodkiewki zaserwuj z jajkiem na twardo lub z grzankami. Grzanki możesz przygotować z chleba tostowego lub bagietki. Pokrój pieczywo na średniej grubości kawałki i upiecz w tosterze lub piekarniku. Przed podaniem cienko posmaruj je ziołowym masłem. Całość ozdób posiekanym koperkiem i rzodkiewką w plastrach.