
Składniki
750 mililitrów
6 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
0.5 łyżeczki
4 łyżki
600 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wiśnie wydryluj, a resztę włóż do rondelka.
Krok 2
Dodaj sok z cytryny, starty na tarce imbir, cukier i cynamon.
Krok 3
Goździki zawiń w gazę, dzięki temu będzie można je łatwo usunąć.
Krok 4
Wlej szklankę wody i gotuj pod przykryciem 10 minut.
Krok 5
Usuń goździki i zmiksuj razem z jogurtem. Wstaw do lodówki na 1 godzinę. Udekoruj kleksem śmietany i wiśnią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej