Jajecznica po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

1 łyżka

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz, pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulę i czosnek posiekaj, podsmaż na oliwie.

Krok 3

Dodaj pomidory i duś przez 15 minut. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Wlej rozkłócone jajka, wymieszaj i usmaż. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • daniel ostrowski

    daniel ostrowski , 01.06.2018

    Spoko

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej