Jajecznica ze szczypiorkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica ze szczypiorkiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

4 sztuki

50 gramów

50 gramów

20 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka wbij do dużej miski.

Krok 2

Dodaj drobno posiekany szczypiorek.

Krok 3

Wsyp mąkę, dodaj sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Smalec rozgrzej na patelni, a następnie wlej na niego rozgrzane jajka. Smaż około 5 minut, ciągle mieszając.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica ze szczypiorkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej