Jajecznica grzybowo – paprykowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica grzybowo – paprykowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

250 gramów

6 sztuk

50 gramów

1 sztuka

1 pęczek

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte grzyby obgotuj 20 minut w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 4

Umytą paprykę pokrój na cienkie paski. Podsmaż na oleju. Dodaj do kurek.

Krok 5

Szczypiorek drobno posiekaj zmiksuj ze śmietaną, pieprzem, solą i jajkami.

Krok 2

Pokrojony w kostkę boczek podsmaż z plasterkami cebuli.

Krok 3

Na patelnię dodaj kurki i podsmaż wszystko razem około 10 minut aż wyparuje cały sos, ciągle mieszając.

Krok 6

Wlej do kurek, smaż ciągle mieszając, aż jajka się zetną.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica grzybowo – paprykowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Jagodzianki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej