
Składniki
2 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
250 gramów
6 sztuk
50 gramów
1 sztuka
1 pęczek
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte grzyby obgotuj 20 minut w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
Krok 4
Umytą paprykę pokrój na cienkie paski. Podsmaż na oleju. Dodaj do kurek.
Krok 5
Szczypiorek drobno posiekaj zmiksuj ze śmietaną, pieprzem, solą i jajkami.
Krok 2
Pokrojony w kostkę boczek podsmaż z plasterkami cebuli.
Krok 3
Na patelnię dodaj kurki i podsmaż wszystko razem około 10 minut aż wyparuje cały sos, ciągle mieszając.
Krok 6
Wlej do kurek, smaż ciągle mieszając, aż jajka się zetną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej