Jajecznica z oliwkami i serem lazur przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica z oliwkami i serem lazur

Autor: pannamonika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

6 sztuk

6 sztuk

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser i pomidor pokroić w kostkę, oliwki pokroić w plasterki.

Krok 2

Jajka rozbić na patelni. Gdy jajka zaczną się powoli ścinać dorzucić kosteczki sera. Pod koniec dorzucić do jajecznicy pomidora i oliwki.

Krok 3

Na koniec przyprawić do smaku ziołami prowansalskimi i pieprzem. Podawać z tostami lub bagietką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica z oliwkami i serem lazur - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Mini pizza
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej