Omlet z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet z groszkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
322 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odcedź groszek z zalewy i podgrzej w garnku z odrobiną masła.

Krok 2

Ubij jajka, dodaj do nich rozkruszone kostki przyprawy w mini kostkach Knorr. Dopraw również Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr.

Krok 3

Rozgrzej na patelni masło. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa. Pokrój serek topiony, dodaj go na patelnię wraz z ubitymi jajkami i usmaż.

Krok 4

Przekręć na drugą stronę i dosmaż jeszcze chwilę. Podawaj posypany groszkiem.

1

Opinie o przepisie

  • mat latkowski

    mat latkowski , 01.09.2016

    był dobry i mi smakował

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej