Omlet chiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Omlet chiński

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

6 sztuk

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżka

4 łyżki

1 opakowanie

2 łyżki

200 gramów

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do mąki pszennej wlej wodę i wbij jajka. Dobrze zmiksuj.

Krok 2

Na rozgrzanej patelni smaż cienkie omlety.

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z szklanką wody. Wlej płyn do potrawy i duś mięso aż będzie gotowe i całość dobrze zgęstnieje.

Krok 5

Na środek każdego omleta nałóż farsz i zwiń w rulon. Końce zalep mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą.

Krok 6

Przygotowane naleśniki układaj w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj przez 10 minut w temperaturze 200 stopni. Podawaj posypane posiekanym szczypiorem.

Krok 3

Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. Wrzuć mięso, dodaj imbir, posiekany czosnek i sos sojowy.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Omlet chiński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka jarzynowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej