Jajka zapiekane w kokilkach przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajka zapiekane w kokilkach

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
142 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

6 sztuk

2 łyżki

0.25 opakowania

100 gramów

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia zmiksuj w malakserze na jednolitą masę, dodaj starty ser i ketchup.

Jajka zapiekane  w kokilkach - Krok 1

Krok 2

Do kokilek wysmarowanych masłem wbij jajka. Na wierzch nałóż farsz.

Jajka zapiekane  w kokilkach - Krok 2

Krok 3

Kokilki wstaw do naczynia z gorącą wodą tak, by woda się do nich nie dostała. Gotuj powoli około 10 minut.

Jajka zapiekane  w kokilkach - Krok 3

Krok 4

Następnie przełóż kokilki na talerze. Udekoruj natką pietruszki i podawaj.

Jajka zapiekane  w kokilkach - Krok 4

Krok 5

Do masy dodaj zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr i wymieszaj.

Jajka zapiekane  w kokilkach - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajka zapiekane  w kokilkach - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Jajka benedyktyńskie
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Jajka zapiekane  w kokilkachJajka zapiekane w kokilkach

Jajka zapiekane w kokilkach, czyli świetny sposób na śniadanie oraz ciepłą przekąskę podczas przyjęcia. To nieskomplikowane, ale efektownie wyglądające danie, uwzględnij w menu, jeśli organizujesz przyjęcie. Zacznij od przygotowania łososia – zmiksuj go za pomocą blendera. Chcesz nadać mu ostrości? W takie razie wrzuć pokrojoną rzodkiewkę. Dodaj także ser, jednak wybierz taki o wyrazistym smaku, np. fetę, roquefort lub gorgonzolę. Całość połącz w jednolitą masę. Potrawę możesz urozmaicać za pomocą ulubionych składników – dobrze sprawdzą się np. pokrojone suszone pomidory lub pomidorki koktajlowe. Dla dodania koloru włóż kilka listków rukoli lub lekko podduszony z czosnkiem szpinak. Przed gotowaniem dopraw do smaku oregano lub bazylią. Jajka zapiekane w kokilkach podawaj zaraz po przyrządzeniu. Jeśli potrawę zaserwujesz jako przystawkę, przyrządź do niej np. sałatkę z kruchej lodowej sałaty, pomidorów, czerwonej cebuli i sosu winegret lub szparagi w ziołach. Wypróbuj nasz przepis i twórz własne kombinacje składników.