
Składniki
8 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy z łupinek.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy masło, najlepiej klarowane, bo nie przypala się. Kładziemy na masło przekrojone na pół jajka, żółtkami do spodu. Gdy wszystkie jajka będą już na patelni przykrywamy całość pokrywką ponieważ może pryskać tłuszcz. Smażymy na złoty kolor nie przewracając jajek w trakcie.
Krok 3
Gotowe przysmażone jajka posypujemy startym chrzanem. Są doskonałym połączeniem z białą wielkanocną kiełbasa. Nie ma nic pyszniejszego. Cała rodzina zawsze czeka na wielkanocne śniadanie aby rozkoszować się ich smakiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej