
Składniki
2 łyżki
6 sztuk
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
100 gramów
2 sztuki
1 łyżka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dymki oraz imbir obierz i posiekaj drobniutko.
Krok 2
Szynkę pokrój na cienkie paski.
Krok 3
Jaja wbij do miseczki i ubij wraz z przyprawą Knorr na jednolitą masę.
Krok 4
Na rozgrzany olej wrzuć cebulkę, szynkę, imbir oraz kiełki. Chwilę podsmaż.
Krok 6
Smaż aż jaja się zetną, przewróć i smaż jeszcze około minuty. Rozdziel i przełóż na talerze.
Krok 5
Dodaj sherry, sos sojowy i wlej jaja. Delikatnie mieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej