Jajecznica po meksykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Jajecznica po meksykańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

1 sztuka

null

10 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

null

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz i drobno pokrój. Paprykę oczyść, umyj i pokrój w drobną kostkę.

Krok 2

Pomidory umyj, sparz, obierz ze skórki i pokrój w kostkę.

Krok 3

Następnie cebulę, paprykę i pomidory podsmaż na patelni.

Krok 4

Jajka roztrzep z solą, pieprzem i papryką. Następnie wlej na patelnię z warzywami i smaż, aż się zetną. Posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Jajecznica po meksykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej