Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

null

null

2 sztuki

3 łyżki

500 gramów

4 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

1 litr

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę gotuj przez 10 minut w osolonym wrzątku, wystudź.

Krok 2

Wierzch główki odetnij, środek wydrąż i poszatkuj, a następnie uduś na maśle. Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Krok 3

Obraną cebule i czosnek posiekaj. Obraną i grubo startą włoszczyznę usmaż na maśle.

Krok 4

Do warzyw dodaj podduszona kapustę i mięso mielone, wbij jajka, przypraw solą , pieprzem i papryką, wymieszaj.

Krok 5

Wydrążoną kapustę napełnij farszem i przykryj odciętym wierzchem. Całość włóż do garnka, zalej gorącym bulionem.

Krok 6

Doprowadź do wrzenia, potem zmniejsz ogień i duś pod przykryciem 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młoda kapusta faszerowana mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej