
Składniki
100 gramów
200 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
80 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
6 sztuk
6 sztuk
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kuskus zalej wrzącą wodą z kostką rosołową, odstaw pod przykryciem na 10 minut, aby kasza zrobiła się miękka. Papryki umyj, z każdej z papryk odetnij kapelusz i usuń gniazda nasienne ze środka.

Krok 2
Na patelni podsmaż posiekany czosnek, chilli i cebulę, dodaj mięso mielone. Smaż aż będzie zupełnie suche. Do usmażonego już mięsa dodaj gotowy kuskus, całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku jeśli potrzeba.

Krok 3
Przygotowanym farszem nadziej papryki do połowy objętości, uciśnij łyżką.

Krok 4
Na wierzch wlej kilka łyżek Fixu Knorr pomieszanego ze śmietana oraz wbij całe jajo. Papryki przykryj kapeluszami i ułóż w żaroodpornym naczyniu, wstaw do nagrzanego do 190 °C piekarnika na około 30 minut. Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.


Dobra rada:
Papryki idealnie smakują z sosem pomidorowym.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Makaron Kremowe 4 sery z mozzarellą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Papryka faszerowana kuskusem
Chcesz przygotować obiad z użyciem papryki? W takim razie nafaszeruj ją pysznym nadzieniem z kaszy oraz mielonego mięsa. Takie danie będzie się wspaniale prezentować na talerzu. Kasza kuskus jest niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu – wystarczy zalać ją wrzątkiem, przykryć i odstawić, by stała się miękka. Pozostałe składniki farszu, czyli: drobno posiekaną cebulę, czosnek oraz papryczkę chili podsmaż wraz z mieloną wieprzowiną na rozgrzanej patelni. Na koniec dodaj kuskus i powstałą w ten sposób masą nadziewaj papryki, pozbawione wcześniej gniazd nasiennych oraz części wierzchniej. Aby wzbogacić danie, polej nadzienie błyskawicznym serowym sosem połączonym z kwaśną śmietaną. Na wierzch każdej z papryk wbij surowe jajko. Przed wstawieniem warzyw do piekarnika, przykryj je odciętymi wcześniej "kapeluszami". Danie będzie gotowe, gdy skórka papryk zacznie się marszczyć, a ich brzegi będą lekko zrumienione. Podawaj z dodatkiem sosu pomidorowego, udekorowane natką pietruszki. Miłego przygotowywania znakomitych dań!