Gnocchi z gulaszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gnocchi z gulaszem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

heart
1226 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

761 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1012 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

3 łyżki

500 gramów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Na rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojone w grubą kostkę mięso. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę, pokrojony w kostkę seler oraz pokrojoną w półplastry marchewkę.

Gnocchi z gulaszem  - Krok 1

Krok 2

Całość zalej 500 ml wody i dodaj Knorr Naturalnie smaczne. Wszystko razem gotuj około 40 minut aż sos zgęstnieje a mięso będzie miękkie.

Gnocchi z gulaszem  - Krok 2

Krok 3

W międzyczasie zagotuj wodę i ugotuj gnocchi. Gulasz podawaj z kluskami i z kleksem śmietany.

Gnocchi z gulaszem  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do gulaszu pod koniec jego gotowania możesz dodać trochę ziół prowansalskich, na pewno wzbogacą one smak potrawy.

55

Opinie o przepisie

  • Jadwiga Hafner

    Jadwiga Hafner , 18.11.2018

    A dlaczego nie kopytka?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Mączka

    Anna Mączka , 11.09.2017

    wczoraj zrobiłam na obiad,mezczyzni byli zachwyceni tym daniem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Kozłowski

    Piotr Kozłowski , 27.12.2016

    I jestem głodny

    Odpowiedz Odpowiedz
  • natalia grela

    natalia grela , 14.10.2016

    lagodne w smaku. proste niedrogie i smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Koczuba

    Danuta Koczuba , 08.05.2016

    To bym też zjadła ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Kędziorek

    Adam Kędziorek , 08.05.2016

    Uwielbiam taki zestaw :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Stary Cap

    Stary Cap , 05.05.2016

    kolejny przepis na gulasz z proszku, komercyjne gówno... a gnocci tytułowe musisz sobie kupić gotowe, heh :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Gadek

    Marek Gadek , 20.04.2016

    nic szczególnego ale bardzo smaczne to taki Polski odpowiednik kopytek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 08.04.2016

    Anna, to satysfakcjonujący wynik! :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Galczewska

    Anna Galczewska , 08.04.2016

    Wyjdzie .... rozkosz podniebienia :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Woźniak

    Tomasz Woźniak , 17.03.2016

    Prima

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Krawiec

    Kamila Krawiec , 12.03.2016

    Smak niezwykly delikatny-przepyszne i szybko sie robi-POLECAM!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Gölz

    Monika Gölz , 09.03.2016

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz Stokłosa

    Grzegorz Stokłosa , 27.02.2016

    Smacznie to wygląda mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ella Bella Woss

    Ella Bella Woss , 26.02.2016

    Może sie załapią ale na pewno nie ZAŁAPIOM !

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ella Bella Woss

    Ella Bella Woss , 26.02.2016

    A od kiedy w Polsce serwowało sie GNOCCHI ? , co za światowcy a nie wystarczy swojsko KOPYTKA ???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malgorzata Kruszyna

    Malgorzata Kruszyna , 26.02.2016

    Wolę do gulasz śląskie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Rymarz

    Teresa Rymarz , 26.02.2016

    U nas gulasz je się.z kaszą bardzo pasuje

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Darek Krzesiński

    Darek Krzesiński , 25.02.2016

    Ilu kucharzy, tyle sposobów na wykonanie. Jak to mówią:- Co kraj to obyczaj

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirosława Jurek

    Mirosława Jurek , 25.02.2016

    Gulasz to węgierska potrawa musi mieć dużo papryki w proszku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Darek Krzesiński

    Darek Krzesiński , 25.02.2016

    Racja. Liczy się pomysł

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr Rudnitzki

    Piotr Rudnitzki , 25.02.2016

    Moja siostra Kasia zamiast gnocchi serwuje kluski śląskie, a wołowina w połączeniu z sosem grzybowym, to niebo w gębie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edward Zbigniew Art

    Edward Zbigniew Art , 25.02.2016

    Żadna rewelacja . Jak gotować gulasz to bez żadnych polepszaczy zwłaszcza Knora.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Koniarska

    Hanna Koniarska , 25.02.2016

    Chyba ktoś kpi, jak można mówić o gotowych przyprawach? A ta margaryna to już samobójstwo.:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bernadetta Mazurek

    Bernadetta Mazurek , 25.02.2016

    Mięsko wołowe oprószone mąką i obsmażone krótko na małej ilości gorącego oleju. Dopiero wtedy zalewam wrzątkiem i dodaję resztę składników. Nie jest wysuszone a kolor i smak gulaszu super! Do tego kluski śląskie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Szczepański

    Andrzej Szczepański , 25.02.2016

    pewnie niezle..

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Gabrylewicz

    Michał Gabrylewicz , 25.02.2016

    Po pierwsze gnocchi są z ziemniaka, z założenia. Snobizm Was zjada, kopytka to tak bardziej swojsko. I na pewno nie takie jak na waszym zdjęciu.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusia Pęcherz

    Bogusia Pęcherz , 25.02.2016

    Mniam, mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Klamecki Wróblewska

    Barbara Klamecki Wróblewska , 25.02.2016

    Niezależnie czy "gotowce" czy też własna produkcja smakowicie wygląda....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiktor Fajfrowski

    Wiktor Fajfrowski , 25.02.2016

    Te "gnocchi" to przecież nasze KOPYTKA, czy po prostu kluski ziemniaczane ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gnocchi z gulaszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gnocchi z gulaszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gnocchi z gulaszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gnocchi z gulaszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gnocchi z gulaszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gnocchi z gulaszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gnocchi z gulaszem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gnocchi z gulaszem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gnocchi z gulaszem Gnocchi z gulaszem

Sposób na mięsne danie z włoskim akcentem? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na znakomite gnocchi z gulaszem! Smażona z dodatkiem pokrojonej cebuli, selera i marchewki karkówka wieprzowa ma intensywny smak. Jeżeli lubisz pikantne dania, na patelnię wrzuć także odrobinę drobno posiekanej papryczki chili. Całość zalej wodą i dodaj mieszankę przypraw do gulaszu. Gotuj do momentu, aż sos zgęstnieje, a mięso stanie się miękkie oraz delikatne. Wyrazistość mięsnego sosu łagodzą gnocchi, czyli włoski odpowiednik kopytek, podawane z łyżką śmietany. Jeżeli nie masz pod ręką klusek, możesz zaserwować gulasz z chrupkim pieczywem, zapiekanymi ziemniakami lub kaszą, na przykład gryczaną prażoną. Jako dodatek do tej potrawy sprawdzi się czerwona kapusta, która może być podana zarówno na ciepło, jak i zimno, lub surówka z pora i jabłka. Zainspiruj się naszym przepisem na włoskie gnocchi z gulaszem i przygotuj wyśmienitą potrawę, odpowiednią na codzienny obiad lub odświętną kolację. Życzymy udanego gotowania!