
Składniki
200 gramów
2 sztuki
200 gramów
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
3 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
3 ziarna
1.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój kostkę i obsmaż na brązowy kolor a następnie wyjmij z garnka.
Krok 2
Cebulę, marchew oraz selera pokrój na małą kostkę i przesmaż w tym samym garnku. Dodaj posiekany czosnek oraz przesmażone mięso.
Krok 3
Wszystko zalej 1,5 l wody i zagotuj. Dodaj grzyby oraz kaszę. Zupę gotuj do momentu, gdy wszystkie składniki będą miękkie.
Krok 4
Pod koniec gotowania, żeby zupa nabrała pełnego, wyrazistego smaku dodaj bulionetki Knorr. Gotową zupę nalej do talerzy i posyp posiekaną natką.

Dobra rada:
Do zupy możesz dodać łyżkę kwaśnej śmietany.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka wołowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej