
Składniki
1.7 litra
3 sztuki
15 dekagramów
6 dekagramów
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Kaszę przelej gorącą wodą i opłucz, następnie zalej częścią wywaru i gotuj na małym ogniu.

Krok 2
W pozostałej części wywaru ugotuj makaron.

Krok 3
Pokrój drobno cebulę, a grzyby w paski. Usmaż pokrojoną cebulę, następnie dodaj grzyby. Duś do momentu, kiedy grzyby będą miękkie.

Krok 4
Połącz wszystkie składniki razem: kaszę, makaron, kostkę Bulionu grzybowego Knorr, cebulę, grzyby i śmietanę.

Krok 5
Gotuj przez chwilę, doprawiając do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr. Krupnik jaglany podawaj zaraz po przygotowaniu.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Bulion grzybowy na borowikach leśnych Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Krupnik z kaszy jaglanej
Krupnik jest jedną z najbardziej znanych zup polskich, z tradycją sięgającą setek lat wstecz. Była szczególnie często przygotowywana w chłopskich domach, ze względu na to, że jest ekonomiczna i pożywna. Później jej smak doceniono również w kuchniach dworskich i tak krupnik stał się zupą wszystkich Polaków, bez względu na status społeczny. Przeważnie do jej przygotowania używa się kaszy jęczmiennej. Proponujemy małe odejście od tradycji i ugotowanie krupniku z bardzo modną ostatnio kaszą jaglaną. Esencją tej zupy są grzyby, które nadadzą jej bardzo wyrazistego smaku i sprawią, że zupa będzie miała piękny, brązowy kolor. Koniecznie należy dodać do krupniku makaron, przykładowo muszelki. Jest to wariant dosyć oryginalny, ale kiedy go spróbujesz, na zawsze zagości w twoim menu. Krupnik nadaje się doskonale na obiad w ciągu tygodnia, jak również od święta.