Krupnik a`la leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik a`la leczo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
191 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

136 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.7 litra

1 opakowanie

15 dekagramów

10 dekagramów

2 sztuki

10 dekagramów

10 dekagramów

0.5 szklanki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z wody i bulionetki Knorr. Wymieszaj kaszę z niewielką ilością zimnego wywaru. Następnie wlej do pozostałego wywaru. Gotuj na małym ogniu często mieszając.

Krupnik a`la leczo - Krok 1

Krok 2

Po 10 minutach włóż makaron.

Krupnik a`la leczo - Krok 2

Krok 3

Cebule i paprykę pokrój w kostkę i usmaż. Pokrój kiełbasę.

Krupnik a`la leczo - Krok 3

Krok 4

Pod koniec smażenia dodaj pokrojoną kiełbasę.

Krupnik a`la leczo - Krok 4

Krok 5

Następnie całość dodaj do zupy.

Krupnik a`la leczo - Krok 5

Krok 6

W gotującej się zupie rozprowadź Fix Spaghetti Napoli Knorr, wlej śmietanę, dopraw do smaku i chwilę pogotuj. Krupnik a' la leczo podawaj zaraz po przygotowaniu.

Krupnik a`la leczo - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik a`la leczo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Krupnik a`la leczoKrupnik a`la leczo

Najciekawsze smaki są często efektem najbardziej zaskakujących połączeń. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przyrządzić pyszną zupę inspirowaną dwiema popularnymi potrawami – krupnikiem i leczo. Rozpocznij od przygotowania wywaru na bazie wołowej bulionetki, po czym wsyp do niego kaszę mannę i gotuj na małym ogniu. Po chwili dodaj makaron, najlepiej typu muszelki. Następnie sięgnij po produkty, które zazwyczaj są składnikami leczo: czerwoną paprykę, cebulę oraz kiełbasę. Pokrój je w dość dużą kostkę i podsmaż na rozgrzanej patelni. Gdy zaczną się lekko rumienić, wrzuć warzywa i wędlinę do garnka z gotującym się wywarem. Do zupy wsyp błyskawiczny Fix Spaghetti Napoli Knorr w proszku i dokładnie wymieszaj, a na koniec całość zabiel gęstą kwaśną śmietaną. Pamiętaj, aby wcześniej ją zahartować, co zapobiegnie zwarzeniu się. Zupę podawaj bezpośrednio po ugotowaniu z dodatkiem drobno posiekanej świeżej natki pietruszki. Przygotuj kulinarny klasyk w zupełnie nowej odsłonie z naszym przepisem na wyborny krupnik à la leczo.