Krupnik na kurczaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik na kurczaku

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 sztuk

2 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka płuczemy i wkładamy do garnka.

Krok 2

Warzywa z włoszczyzny obieramy, płuczemy i dodajemy do kurczaka.

Krok 3

Zalewamy wodą do przykrycia, dodajemy kostki bulionowe oraz liście laurowe.

Krok 4

Gotujemy około 30 minut.

Krok 5

Dodajemy kaszę i pokrojone w kostkę ziemniaki.

Krok 6

Doprawiamy do smaku przyprawą. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik na kurczaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej