
Składniki
300 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
0.7 szklanki
4 łyżeczki
2 łyżeczki
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę opłucz, zalej wrzącą wodą i zagotuj.

Krok 2
Warzywa umyj, obierz i pokrój w paski, a następnie dodaj do kaszy. Dodaj także liść laurowy i ziele angielskie.

Krok 3
Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 4
Gdy kasza będzie prawie miękka, dodaj ziemniaki.

Krok 5
Kiedy warzywa będą ugotowane, podpraw zupę zawiesiną przygotowaną z mleka i mąki. Zagotuj. Posyp koperkiem oraz dopraw solą i pieprzem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej