Krupnik jarzynowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krupnik jarzynowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
266 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

0.7 szklanki

4 łyżeczki

2 łyżeczki

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę opłucz, zalej wrzącą wodą i zagotuj.

Krupnik jarzynowy - Krok 1

Krok 2

Warzywa umyj, obierz i pokrój w paski, a następnie dodaj do kaszy. Dodaj także liść laurowy i ziele angielskie.

Krupnik jarzynowy - Krok 2

Krok 3

Ziemniaki umyj, obierz i pokrój w kostkę.

Krupnik jarzynowy - Krok 3

Krok 4

Gdy kasza będzie prawie miękka, dodaj ziemniaki.

Krupnik jarzynowy - Krok 4

Krok 5

Kiedy warzywa będą ugotowane, podpraw zupę zawiesiną przygotowaną z mleka i mąki. Zagotuj. Posyp koperkiem oraz dopraw solą i pieprzem.

Krupnik jarzynowy - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krupnik jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krupnik jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krupnik jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krupnik jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krupnik jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krupnik jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krupnik jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krupnik jarzynowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej