Camembert z krupnikiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Camembert z krupnikiem

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ostatnio wymyśliłem przepis na camembert z krupnikiem. I wcale nie chodzi mi o zupę, tylko o genialny polski trunek – słodki i aromatyczny. Czyli krupnik właśnie. Camembert wyjmij z opakowania, nożem zrób na wierzchu krzyżyk. Wsadź ser z powrotem do pudełka, w nacięcie wlej łyżkę krupniku. Upewnij się, że na drewnianym pudełeczku camemberta nie ma żadnych plastikowych ani papierowych naklejek, które mogłyby się spalić w trakcie grillowania. Grilluj, aż ser będzie ciepły i stopi się w środku. Wymieszaj oliwę z ziołami. Bagietkę pokrój w długie słupki i posmaruj przygotowaną oliwą. Upiecz na grillu z każdej strony. Kiedy ser będzie gotowy, wlej w nacięcie resztę krupniku. Podawaj z ziołową bagietką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Camembert z krupnikiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pizza sycylijska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej