Pikantny gulasz z kapustą kiszoną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantny gulasz z kapustą kiszoną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

41

heart
704 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
55 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

670 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1070 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

500 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

100 mililitrów

250 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mięso w kostkę ok. 1,5 cm. Oprósz papryką. Pokrój cebulę na kawałki, a marchewkę, po obraniu, w plastry. Smaż cebulę na złoto w 1 łyżce oleju rzepakowego przez 5 minut. Dodaj mięso i smaż aż zarumieni się ze wszystkich stron, przez ok. 5 minut, na średnim lub mocnym ogniu.

Krok 2

Dodaj marchewki, wlej wino, 250 ml wody i Knorr Naturalnie smaczne - gulasz. Doprowadź całość do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez 30 min.

Krok 3

Dodaj kapustę kiszoną i gotuj jeszcze przez 15 minut. Podawaj z ziemniakami lub kluskami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do gulaszu z kapustą kiszoną pasuje boczek. Dodaj 150g boczku wędzonego pokrojonego w drobną kostkę. Gulasz możesz podać z dodatkiem kwaśnej śmietany. Nasz gulasz smakuje jeszcze lepiej następnego dnia.

1

Opinie o przepisie

  • Ewa Bielska

    Ewa Bielska , 04.06.2016

    Ja dodaję tylko naturalne przyprawy , zamiast mięsa wołowego można tak samo przygotować żeberka Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantny gulasz z kapustą kiszoną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pikantny gulasz z kapustą kiszonąPikantny gulasz z kapustą kiszoną

Kwaśna kapusta w połączeniu z gulaszem wołowym pysznie się komponuje. Koniecznie spróbujcie.