
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso oraz warzywa pokrój w cienkie paseczki.

Krok 2
Na rozgrzanej patelni podsmaż najpierw kurczaka, potem kolejno cebulę i paprykę.

Krok 3
Fix wymieszaj z 300 ml wody i śmietaną. Dodaj do potrawy. Całość gotuj jeszcze przez ok. 4 minuty, mieszając co jakiś czas. Gotową potrawę możesz wzbogacić, kładąc na wierzch pokrojony w paski ogórek kiszony.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Schab a'la stroganoff Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz z kurczaka z papryką
Szybkie danie z kurczaka, ale za to jakie pyszne! Mowa o gulaszu z kurczaka, czerwonej papryki i cebuli. Przepis na kurczaka z papryką spodoba się osobom, które chcą spróbować czegoś nowego w kuchni. Jest to danie uniwersalne, które zjesz ze smakiem zarówno na obiad, jak i na kolację. Możesz je również przełożyć do plastikowego pojemnika i odgrzać w mikrofalówce w pracy na lunch. Na przyrządzenie tej pachnącej potrawki, której składniki wystarczy pokroić, podsmażyć, a na koniec wymieszać z sosem, wystarczy 15 minut. Charakteru kurczakowi doda sos Schab a’la Strogonoff o aromacie papryki i pieczarek. Przed podaniem, na wierzch gulaszu z kurczaka możesz położyć pokrojonego w paski ogórka kiszonego, który wzbogaci smak całej potrawy. Danie doskonale pasuje do ryżu, możesz też zjeść je z pieczywem. Smacznego!