Gulasz z kurczaka z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z kurczaka z papryką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
251 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

215 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oraz warzywa pokrój w cienkie paseczki.

Gulasz z kurczaka z papryką - Krok 1

Krok 2

Na rozgrzanej patelni podsmaż najpierw kurczaka, potem kolejno cebulę i paprykę.

Gulasz z kurczaka z papryką - Krok 2

Krok 3

Fix wymieszaj z 300 ml wody i śmietaną. Dodaj do potrawy. Całość gotuj jeszcze przez ok. 4 minuty, mieszając co jakiś czas. Gotową potrawę możesz wzbogacić, kładąc na wierzch pokrojony w paski ogórek kiszony.

Gulasz z kurczaka z papryką - Krok 3
1

Opinie o przepisie

  • Anna Jendrysik

    Anna Jendrysik , 03.07.2016

    Bardzo dobre i szybkie danie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z kurczaka z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z trzech mięs
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z kurczaka z paprykąGulasz z kurczaka z papryką

Szybkie danie z kurczaka, ale za to jakie pyszne! Mowa o gulaszu z kurczaka, czerwonej papryki i cebuli. Przepis na kurczaka z papryką spodoba się osobom, które chcą spróbować czegoś nowego w kuchni. Jest to danie uniwersalne, które zjesz ze smakiem zarówno na obiad, jak i na kolację. Możesz je również przełożyć do plastikowego pojemnika i odgrzać w mikrofalówce w pracy na lunch. Na przyrządzenie tej pachnącej potrawki, której składniki wystarczy pokroić, podsmażyć, a na koniec wymieszać z sosem, wystarczy 15 minut. Charakteru kurczakowi doda sos Schab a’la Strogonoff o aromacie papryki i pieczarek. Przed podaniem, na wierzch gulaszu z kurczaka możesz położyć pokrojonego w paski ogórka kiszonego, który wzbogaci smak całej potrawy. Danie doskonale pasuje do ryżu, możesz też zjeść je z pieczywem. Smacznego!