Gulasz z trzech mięs przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz z trzech mięs

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

4

heart
93 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

118 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie mięsa pokrój w kostkę o boku 1 cm. Zamarynuj w musztardzie i odstaw na 20 minut.

Gulasz z trzech mięs  - Krok 1

Krok 2

Cebulę i paprykę pokrój podobnie do mięsa i podsmaż w szerokim rondlu.

Gulasz z trzech mięs  - Krok 2

Krok 3

Dodaj kurczaka, wieprzowinę i kiełbasę. Całość smaż około 8 minut.

Gulasz z trzech mięs  - Krok 3

Krok 4

Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Gulasz z trzech mięs  - Krok 4

Krok 5

Gulasz duś około 15 minut, aż sos zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Podawaj go z ulubioną kaszą.

Gulasz z trzech mięs  - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz z trzech mięs  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Gulasz z trzech mięs Gulasz z trzech mięs

Wyborny gulasz z dodatkiem delikatnego kurczaka, aromatycznej, wędzonej kiełbasy oraz soczystej polędwiczki wieprzowej to danie dla prawdziwych miłośników mięsa. Nada się on doskonale na domowy, rodzinny obiad. Zacznij od pokrojenia w kostkę każdego rodzaju mięsa, a następnie zamarynuj je w musztardzie i odstaw na kilkanaście minut, by nabrało smaku. Później wystarczy, że podsmażysz je z cebulą i słodką, czerwoną papryką (z powodzeniem możesz użyć również żółtej lub zielonej), dodasz wodę oraz Fix Knorr. Gulasz duś przez około 15 minut. W tym czasie sos zgęstnieje, a mięso będzie idealnie miękkie i delikatne. Gotową potrawę podawaj ze swoją ulubioną kaszą lub z ziemniakami. Na koniec udekoruj ją świeżym, aromatycznym rozmarynem. Niebo w gębie!