Gulasz wieprzowy z łopatki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy z łopatki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżeczka

2 szczypty

1 sztuka

1 szczypta

5 sztuk

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

50 dekagramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj, mięso pokrój w kostkę, pieczarki w plastry, a marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę.

Krok 3

Mięso obtocz w mące i dodaj do cebuli razem z pieczarkami. Chwilę podsmaż.

Krok 4

Dodaj starte warzywa i wymieszaj.

Krok 5

Wlej tyle wody, aby zakryła potrawę, duś na małym ogniu pod przykryciem około 40 minut.

Krok 6

Przypraw majerankiem, papryką, solą i pieprzem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wieprzowy z łopatki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej