Gulasz paprykowy z kluskami na parze przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz paprykowy z kluskami na parze

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

700 gramów

2 sztuki

1 łyżeczka

1 sztuka

200 mililitrów

3 łyżki

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso kroimy w małą kostkę i obsmażamy na oleju. Wlewamy wodę, dodajemy posiekaną cebulę, pieprz, sól i gotujemy około 60 minut.

Krok 2

Do mięsa dodajemy posiekaną paprykę i gotujemy kolejne 30 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i fix i gotujemy jeszcze 10 minut.

Krok 3

Na koniec dodajemy śmietanę wymieszaną z mąką. Doprawiamy do smaku.

Krok 4

Kluski parujemy 12 minut i gorące polewamy sosem. Serwujemy natychmiast.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz paprykowy z kluskami na parze - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej