
Składniki
500 gramów
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, osusz i pokrój w dużą kostkę. Czosnek posiekaj drobniutko albo przeciśnij przez praskę. Marchewkę oskrob, pokrój w kostkę.
Krok 2
Mięso oprósz mąką, wymieszaj. W rondlu rozgrzej mocno masło, wrzuć mięso i zrumień. Dodaj czosnek, marchewkę i wlej 3/4 szkl. wody. Duś aż mięso będzie miękkie.
Krok 3
Dodaj sos, dokładnie rozmieszaj żeby nie było grudek i duś jeszcze kilka minut. Podawaj posypując obficie koperkiem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej