
Składniki
500 gramów
2 sztuki
250 gramów
0.33 pęczka
3 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 opakowania
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z udźca kurczaka opłucz, osusz i pokrój w kostkę. Wymieszaj z sosem ostrygowym i pieprzem ziołowym. Cebulę obierz, pokrój w ćwierć plasterki. Pieczarki oczyść, pokrój w cienkie ćwierć plasterki.
Krok 2
Rozgrzej mocno patelnię albo rondel i na gorące masło wrzuć mięso, obsmaż aż się zrumieni. Dorzuć cebulę, zeszklij. Dorzuć pieczarki, smaż razem kilka chwil. Dodaj kostkę Knorr, wlej ok. 1/3 szkl. wody i duś jakieś 30 minut.
Krok 3
Gdy mięso będzie miękkie dosyp sos pieczarkowy i energicznie wymieszaj żeby dobrze go rozprowadzić. Dodaj paprykę i posiekaną natkę pietruszki. Podaj z makaronem albo ryżem i ulubioną surówką.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos pieczarkowy ze śmietanką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej