
Składniki
600 gramów
2 opakowania
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
2 łyżki
150 mililitrów
50 mililitrów
1 litr
1 sztuka
3 ziarna
3 ziarna
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w grubą kostkę i przesmaż w garnku na rozgrzanej oliwie. Następnie wyjmij cedzakową łyżką.
Krok 2
W tym samym garnku przesmaż pokrojony w kostkę boczek, cebulę oraz grzyby. Dodaj mięso.
Krok 3
Całość oprósz mąką. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz i wymieszaj. Zalej czerwonym winem i zagotuj.
Krok 4
Zawartość opakowań Knorr wymieszaj z 1 litrem zimnej wody i wlej do garnka z mięsem. Doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i duś do momentu, gdy mięso będzie miękkie.
Krok 5
Cukinię pokrój w mniejsze kawałki, przesmaż na rozgrzanej oliwie i dopraw do smaku. Gotowy gulasz podawaj z kawałkami cukinii oraz ziemniaczanym purée, kaszą lub kopytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze smakiem Sos myśliwski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz myśliwski z cukinią
Mięso wieprzowe świetnie sprawdza się zaserwowane z różnymi dodatkami: grzybami, suszonymi owocami czy papryką. Podane w formie gulaszu myśliwskiego, z cukinią i grzybami, nabierze wyśmienitego smaku. Przygotuj go np. na ciepłą kolację, wykorzystując karkówkę wieprzową – najpierw pokrój w kostkę mięso i podsmaż w garnku na rozgrzanej oliwie, a kiedy się zarumieni, wyjmij je. W tym samym garnku podsmaż pokrojony w kostkę boczek, cebulę i grzyby (świeże lub mrożone), a następnie z powrotem dodaj mięso. Wszystko delikatnie oprósz mąką, dodaj liść laurowy, ziele angielskie oraz pieprz i wymieszaj. Dolej nieco czerwonego wina i zagotuj. Gdy karkówka będzie się gotowała, przyrządź sos myśliwski i dolej do mięsa. Tak przygotowany gulasz gotuj na małym ogniu, aż wieprzowina całkowicie zmięknie. W tym czasie pokrój na małe kawałki cukinię, podsmaż ją i dopraw ulubionymi przyprawami. Podawaj z ziemniakami lub kaszą. Koniecznie sprawdź nasz przepis na gulasz myśliwski z cukinią i podziel się swoją opinią.