
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
200 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, paprykę i mięso pokrój w kostkę o boku 1,5 cm. Kiełbasę pokój w półplastry, a pieczarki na połówki.

Krok 2
Zacznij smażenie od kurczaka i kiełbasy. Po chwili dodaj cebulę, pieczarki i paprykę. Smaż wszystko na dużym ogniu jeszcze 2-3 minuty.

Krok 3
Wlej 300 ml wody, dodaj Knorr Naturalnie Smaczne - Gulasz i wymieszaj.

Krok 4
Gulasz duś około 15 minut, aż zgęstnieje i mięso będzie miękkie. Danie doskonale smakuje z ziemniakami lub tradycyjnie z kajzerką.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz myśliwski z kiełbasą
Gulasz myśliwski z wędzoną kiełbasą, soczystym kurczakiem i czerwoną papryką to idealna propozycja na obiad gdy trzeba nakarmić bardzo głodnych domowników. Na pewno docenią jego wyśmienity smak. Przygotowanie tego dania rozpocznij od pokrojenia wszystkich składników i następnie podsmaż je po kolei na patelni, pamiętając by najpierw umieścić na niej kiełbasę oraz kurczaka, a dopiero potem pozostałe produkty. Później dodaj wodę i przyprawę Knorr i duś przez kilkanaście minut aż sos zgęstnieje, a mięso będzie miękkie. Ten pełen smaku aromatyczny gulasz podawaj z ulubionymi dodatkami. Idealnie będzie smakował z kaszą lub ziemniakami. Jeśli wolisz mniej sytą wersję to zaserwuj go z kajzerką lub chlebem.