
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mięso w kostkę. Pokrój cebulę w półksiężyce. Pokrój czosnek w plasterki. Usuń z papryk gniazda nasienne i pokrój je w kostkę. Pokrój marchewkę w plasterki.

Krok 2
Rozgrzej 0.5 łyżki oliwy w dużym garnku na średnim ogniu. Wrzuć pokrojone w kostkę mięso i poczekaj aż się zrumieni z każdej strony. Smaż ok. 5 min. Odstaw.

Krok 3
Dodaj do garnka 0.5 łyżki oliwy. Podsmaż cebule i czosnek aż po 3-4 min. zaczną wydzielać aromat. Dodaj marchewki i papryki, gotuj dalej przez około 5 min. Wrzuć mięso z powrotem do garnka.

Krok 4
Knorr Naturalnie smaczne wymieszaj z 500 ml wody, następnie wlej do mięsa z warzywami. Dodaj liście laurowe. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem przez około 1,5 h lub do momentu aż mięso zmięknie. Podawaj z kaszą jęczmienną lub kluskami. Udekoruj gęstym jogurtem naturalnym i posiekaną pietruszką.


Dobra rada:
Aby przyrządzić całe danie w jednym garnku, po godzinie gotowania dodaj do gulaszu pokrojone w kostkę ziemniaki.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Wiosenny gulasz
Zastanawiasz się nad smacznym daniem jednogarnkowym? W takim przypadku koniecznie przygotuj wiosenny gulasz. Jego kluczowym składnikiem jest wysokiej jakości wołowina. Mięso i paprykę (po uprzednim wykrojeniu z niej gniazd nasiennych) pokrój w równą kostkę, cebulę w półksiężyce, a czosnek i marchewkę w plasterki. Pamiętaj o odpowiedniej kolejności smażenia wymienionych produktów. Na samym początku zarumień na rozgrzanym tłuszczu wołowinę. Następnie ją odstaw i smaż kolejno: cebulę, czosnek, marchewki i paprykę. Pamiętaj też o przyprawach – świetnie sprawdzą się np. liście laurowe. Z czym serwować gotowy gulasz? Możliwości jest naprawdę wiele. Podaj go na przykład z gruboziarnistą kaszą jęczmienną typu pęczak lub z kluskami śląskimi. Całość udekoruj gęstym jogurtem naturalnym (sprawdzi się również kwaśna śmietana) oraz drobno posiekaną natką pietruszki. Wypróbuj nasz przepis i przyrządź dzięki niemu wyjątkowo smaczną potrawę. Serwuj ją jako samodzielne danie obiadowe lub ciepłą kolację. Udanego gotowania.